Manchester wint van Liverpool - Suarez weigert hand Evra

Liverpool-aanvaller Suarez treurt na het verlies vanmiddag tegen Manchester United. Foto AFP / Andrew Yates

Wayne Rooney heeft Manchester United vanmiddag de overwinning bezorgd in de beladen voetbaltopper tegen Liverpool. Voorafgaand aan het duel weigerde Liverpool-spits Luis Suarez de hand van Manchester-verdediger Patrice Evra te schudden.

Het conflict tussen Suarez en Evra was de reden dat de toch al beladen Engelse voetbaltopper een nog scherper randje kreeg.

De donkere Evra beschuldigde Suarez na de vorige ontmoeting tussen de twee clubs van racistische opmerkingen in zijn richting. Suarez werd maar liefst acht wedstrijden geschorst. De Uruguayaan ontweek vandaag opzichtig de uitgestoken hand van Evra.


Evra vs. Suarez Racism Scandal Handshake door Anatolly7

Manchester United-coach Ferguson noemde Suarez na de wedstrijd vanwege deze actie “een schande voor Liverpool.” Ferguson:

“Hij zou nooit meer voor Liverpool moeten mogen spelen.”

Rooney scoort twee keer binnen drie minuten

Aan het begin van de tweede helft besliste Rooney de wedstrijd met twee goals binnen drie minuten. Suarez was toen al ruim 45 minuten consequent uitgejouwd door het thuispubliek, dat het uiteraard opnam voor verdediger Evra.

Toch bracht uitgerekend de ex-ajacied de spanning aan het eind van de wedstrijd nog heel even terug. Zijn tegentreffer kon echter niet voorkomen dat Liverpool na negentig minuten met lege handen stond.

Manchester United handhaaft zich door de winst aan kop in de Engelse Premier League.

    • Niels Posthumus