Kort economie

E-mailblokkade twee miljoen KPN-klanten

Rotterdam. Telecomprovider KPN heeft de e-mailboxen van twee miljoen klanten van KPN tijdelijk geblokkeerd nadat er klantgegevens zijn gehackt Die zouden de gegevens van 500 klanten online hebben gezet. KPN waarschuwt klanten op haar eigen site dat het ‘tijdelijk niet mogelijk is om wijzigingen door te voeren’. Het was vrijdagavond nog niet duidelijk hoelang de mailboxen geblokkeerd zouden blijven. KPN zei vrijdagavond tegenover de NOS dat het bedrijf niet kan uitsluiten dat er nog meer klantgegevens gehackt zijn. Volgens een zegsman is afsluiten een noodzakelijke maatregel. (NRC)

Spanje hervormt de arbeidsmarkt

Madrid. De Spaanse regering heeft vrijdag ingestemd met arbeidsmarkthervormingen die cruciaal worden geacht om meer banen te creëren. Dat meldde vicepremier Soraya Saenz de Santamaria vrijdag. Het economisch kwakkelende land heeft de hoogste werkloosheid binnen Europa. De maatregelen moeten stimuleren dat bedrijven jongeren, langdurig werklozen en mensen met een beperking aan te laten nemen. Een van maatregelen is aanmoediging van de inzet van langdurige contracten en het tegengaan van kortlopende contracten. Die laatste contracten zijn gemeengoed in Spanje . (Novum)