Hij: ‘Ik vang 10 procent per boek, niet gek’

Mirjam: „Parkeren is voor mij een enorme kostenpost. Al twee jaar sta ik op de wachtlijst voor een vergunning, dat kost me maandelijks 300 euro en nog eens 150 euro aan boetes.”

Stijn: „Mirjam is hier later komen wonen, ik heb gelukkig al wel een vergunning.”

Mirjam: „Ik blijf de gemeente bellen, maar hoor steeds dat het nog wel lang kan duren.”

Stijn: „Ik wil onze vaste uitgaven zo laag mogelijk houden, want mijn inspiratie heeft tijd nodig, en apparatuur. Dat kost allebei geld.”

Mirjam: „De periode van The Voice was heel druk, met ook nog een fulltime baan, een zoon en een huwelijk. Maar toch gaf het me een gevoel van vrijheid. Als ik het heel druk heb, komt er veel uit mijn vingers.”

Stijn: „We betalen ieder de helft van de lasten. Degene die geld heeft, doet boodschappen.”

Mirjam: „Onze gezamenlijke rekening gebruiken we eigenlijk niet. We helpen elkaar als rondkomen even niet lukt. Stijn is vaak mijn vangnet geweest.”

Stijn: „Met de komst van onze zoon veranderde alles. Moesten we ineens een droogtrommel, en een goeie wasmachine. Op dat soort momenten moet je even investeren.”

Mirjam: „Het was een zware tijd. We hebben alle fases gezien. Van onzekerheid of we de boodschappen wel konden betalen tot de welvaart van nu. Ons motto: staan we ervoor, dan gaan we erdoor.”

Stijn: „Dat heb ik van haar geleerd. Maar toch word ik onrustig als we geen geld hebben. Gelukkig ben ik nog nooit in mijn leven zo productief geweest als in de tijd dat wij samen zijn.”

Mirjam: „Ik ben heel blij met hoe we nu kunnen leven.”

    • Anne Dohmen