Geparfumeerde nagellak

Aan mijn ontbijttafel ruikt het vaak naar verse koffie, getoast brood én nagellak. Voordat ze naar school gaan, lakken mijn dochters altijd nog snel even hun nagels – en verpesten zo mijn koffiemoment. Dus laat ik voorop stellen dat ik de poging van Dior waardeer om een nagellak te maken die niet stinkt.

De ‘vernis perfumé’ (22,05 euro) maakt deel uit van de Garden Party-collectie; een uitbundige lenteserie met oogschaduw, blush, lippenstift en nagellak in bijzondere kleuren groen en paars, volgens het persbericht gebaseerd op Christian Dior’s feestelijke bloementuin in Granville aan de Normandische kust, waar hij zijn jeugd doorbracht.

Dior belooft dat de geparfumeerde nagellak – in jadegroen (Waterlily) en lila (Forget Me Not) „een bedwelmende rozengeur” verspreidt.

Helaas, het aroma van aceton komt je tegemoet als je het potje opendoet. Ook als de nagellak is opgedroogd is een rozengeur ver te zoeken. Ik heb mijn waterlelienagels onder verschillende neuzen geduwd en elke keer was de reactie: „Getver, aceton.” Als ik heel erg aandrong waren ze wel in staat om heel in de verte een ietsiepietsie roos te ruiken, chemische roos.

Nagellak parfumeren is als een pepermuntje eten om een alcoholkegel te verbergen: kansloos.

Monique Snoeijen