FC Groningen verliest ook al van VVV - Roda JC wint van NEC

Na het verlies thuis tegen RKC bleek FC Groningen vanavond in Venlo ook niet opgewassen tegen VVV. De hekkensluiter van de Eredivisie versloegen de noorderlingen met een afgetekende 2-0. Iets verderop in Limburg, in Kerkrade, deed Roda JC goede zaken door NEC met 1-0 te verslaan.

VVV-Venlo is na de overwinning op FC Groningen niet langer de hekkensluiter in de Eredivisie. De Limburgers stijgen ten koste van Excelsior en De Graafschap van de achttiende naar de zestiende plaats. Voor VVV was de overwinning van vanavond de derde thuiszege op rij. Ook Roda JC en Feyenoord vertrokken met een nederlaag uit de Koel.

Yanic Wildschut was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. De aanvaller opende na een kwartier spelen met een fraaie uithaal de score en stelde niet veel later Uche Nwofor in staat om er 2-0 van te maken. FC Groningen wist na de ruime nederlagen tegen FC Twente (4-1) en RKC Waalwijk (0-3) een derde zeperd op rij niet te voorkomen.

Roda JC boekte een gelukkige 1-0 zege op NEC. Sanharib Malki benutte na een klein uur spelen een van de schaarse kansen van de thuisploeg. Voor de Syrische spits is het al zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Roda JC klimt door de zege van de negende naar de achtste plaats in de Eredivisie. NEC blijft voorlopig steken op plaats twaalf.

    • Niels Posthumus