Binnenkijken

Thijs Wolzak kijkt wekelijks binnen op een bijzondere plek. Deze week bij interieurontwerper Tommy Kleerekoper.

falckstudio, Iris, Thommy en Lois

Tommy Kleerekoper (39) is interieurontwerper (iding.nl) en woont samen met zijn vriendin Iris van Hussen (32) en hun dochter Loïs Love (1) in een oude drukkerij van 220 m2 in het centrum van Amsterdam. „Het pand was vervallen, maar verbouwen is mijn werk en mijn hobby.”

Kleerekoper schoof de achtergevel vijf meter naar binnen en creëerde zo licht en een patio. De slaapkamers kwamen in de kelder. Omdat één grote open ruimte volgens hem „saai” is, maakte hij in plafond en vloer hoogteverschillen. Tussen de zithoek en de keuken is onder de zwarte glazen plaat een gashaard. „Zo ontstaat het gevoel van verschillende ruimtes en hou je toch de doorkijk.”

Toen Kleerekoper het ontwerp maakte, dacht hij dat het „the ultimate bachelor house” zou worden, maar voordat het af was kwam hij Iris tegen en drie jaar later kwam Loïs. „Het is een heel geschikt gezinshuis. Loïs kan rennen en klauteren en je kunt haar de hele tijd zien.” Op dagen dat zijn dochter naar het kinderdagverblijf gaat, is de ruimte overdag te huur voor brainstormsessies van bedrijven. „Zie het als een moderne variant van het hutje op de hei.”

Interieur: „De inrichting is minimalistisch, met als contrast Balinees houtsnijwerk en potten uit Indonesië. Ik hou van dat contrast tussen strak en leefbaar. Het huis heeft veel grafische lijnen, daarom mag het daarbinnen best een troep zijn. Ik vind het juist leuk dat er dan zo’n papieren kasteel staat.”

Ikea: „De binnenkasten van de keuken en van de walk-in-closet. En ik heb hele coole krukjes van Ikea.”

Meenemen bij brand: „Los van vrouw en kind? Misschien mijn telefoon. Ik hecht niet zo aan spullen.”

    • Thijs Wolzak