AZ wint gemakkelijk van Excelsior - Martens scoort twee keer

AZ pakte met de winst op Excelsior ten minste voor één dag weer alleen de koppositie in de Eredivisie. Foto AFP / Sergei Supinsky

AZ heeft vanavond eenvoudig gewonnen van Excelsior. AZ was thuis met 2-0 te sterk voor de Rotterdammers die vorige week nog de laatste plek in de Eredivisie overdroegen aan VVV Venlo. Maarten Martens was de grote man bij AZ. Hij scoorde vanavond twee keer.

Beide treffers van Martens vielen in de tweede helft. Het was overigens een klein wonder dat het bij rust nog altijd 0-0 stond. AZ kreeg in het eerste bedrijf al een handvol goede kansen. Charlison Benschop schoot bovendien op de paal en Bret Holman kopte op de lat.

Maar ook Excelsior was zowaar een paar keer dicht bij een openingsdoelpunt. Zo ging Darren Maatsen alleen op het doel af, waar doelman Esteban redding bracht.

AZ is door de overwinning voor minimaal één dag koploper in de Eredivisie. AZ kan de koppositie zondag al weer kwijtraken. PSV, dat evenveel verliespunten maar een beter doelsaldo heeft, moet dan wel de thuiswedstrijd tegen De Graafschap winnen.

    • Niels Posthumus