Ajax wint eerste wedstrijd van het jaar: 2-0 uit bij NAC

Ajax heeft eindelijk weer eens gewonnen. In Breda waren de Amsterdammers met 2-0 te sterk voor NAC. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Dmitri Bulykin opende de score. Nicolás Lodeiro besliste de wedstrijd.

Ajax herstelde zich met de winst in Breda van de thuisnederlaag vorige week tegen FC Utrecht. In de weken daarvoor verloor Ajax ook al van AZ en Feyenoord.

NAC begon nog wel sterk aan het duel met Ajax. De thuisclub kreeg via Eric Botteghin de eerste kans van de wedstrijd, maar de inzet van de Braziliaan eindigde op de lat.

Daarna werd Ajax langzaam beter, ondanks alle blessuregevallen. Trainer Frank de Boer zag in Breda tot overmaat van ramp ook nog eens Eyong Enoh uitvallen.

Vijf minuten na rust was Bulykin heel dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet vloog echter via de lat terug het veld in. Een minuut later kreeg Santi Kolk aan de andere kant een mogelijkheid de score te openen. Maar hij schoot over.

Zo’n twintig minuten voor tijd scoorde Bulykin alsnog. De Rus maakte daarmee zijn zesde doelpunt in dertien competitiewedstrijden voor Ajax.

Niet lang na de goal wisselde De Boer Bulykin. Hij bracht Lodeiro voor hem in de ploeg. Ook de Uruguayaan bewees al snel zijn waarde. Hij gooide de wedstrijd met de tweede treffer voor Ajax in het slot.

    • Niels Posthumus