Weer

Met een zwakke oostelijke stroming wordt koude continentale lucht aangevoerd. Daarin komt aanvankelijk weinig bewolking voor zodat het vannacht weer stevig gaat vriezen. Vrijwel overal daalt het kwik tot onder de min 10.

Morgen start zonnig, maar overdag drijven wolkenvelden vanuit het oosten binnen. Het blijft vriezen met middagtemperaturen van 3 tot 4 graden onder nul. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind. Het wordt de laatste prachtige schaatsdag van deze vorstperiode.

Ook de nacht naar zondag verloopt nog koud met vooral in de zuidelijke helft van het land nog strenge vorst. In het noorden wordt de vorst al getemperd door bewolking.

Overdag neemt de bewolking verder toe. Vanuit het noordwesten gaat ook wat lichte sneeuw vallen. Plaatselijk komt het tot 1 à 2 cm sneeuw. De temperatuur loopt gestaag op. Op basis van de huidige berekeningen ligt de dooigrens rond het middaguur op de lijn Groningen - Amsterdam - Vlissingen. In Friesland dooit het dan al. In de avond vriest het alleen nog in het zuidoosten des lands.

Volgende week is het wisselvallig met af en toe buien, woensdag mogelijk ook weer met sneeuw. In de nacht en ochtend kan het soms verraderlijk glad zijn.