Personeel Nedcar legt vandaag het werk neer

Netherlands Cars (NedCar) employees gather in front of their head office as they demonstrate against the impending closure of the Mitsubishi factory in Born, north of Maastricht February 7, 2012. Japan's Mitsubishi Motors Corp said it will end production at its only western European plant, in the Netherlands, at the end of this year, a move that was expected as its sales in Europe have dropped by a third from their peak. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: BUSINESS TRANSPORT CIVIL UNREST) Werknemers van NedCar verzamelden zich dinsdag voor het hoofdkantoor om te demonstreren tegen de sluiting van de autofabriek in Born. Foto Reuters / Michael Kooren

Het personeel van Nedcar legt vandaag het werk neer. Naar verwachting staken zeker duizend werknemers tegen de sluiting van de autofabriek in Born, meldt FNV Bondgenoten.

De werknemers willen dat eigenaar Mitsubishi meewerkt aan een nieuwe toekomst voor de fabriek en het personeel. Ze hebben enkele dag vrij gehad om het slechte nieuws te verwerken. Op de dag dat ze weer aan het werk zouden moeten, leggen de werknemers massaal het werk neer.

Volgens FNV-bestuurder Henk van Rees is een sluiting ‘dramatisch voor de werknemers die zich met hart en ziel vaak jarenlang hebben ingezet’. “Het mooist is natuurlijk dat er ruimte voor werk in de auto-industrie komt, maar andere activiteiten zijn ook denkbaar. Alle creativiteit moet benut worden”, vindt hij.

In actiecentrum De Hanenhof zijn vrijdagochtend onder meer toespraken van Van Rees en PvdA-leider Job Cohen. Bij een manifestatie dinsdag was SP-fractievoorzitter Emile Roemer al aanwezig.

    • Marije Willems