NS houdt ‘zolang het grillig blijft’ vast aan aangepaste dienstregeling

Reizigers vragen informatie op Utrecht Centraal. De NS rijdt ook de komende dagen nog met een aangepaste dienstregeling. Foto NRC / Arjan de Jongh

De NS blijft tot nader order met een aangepaste dienstregeling rijden. Dat is in samenspraak met ProRail besloten. Ze doen dat ‘zolang het weerbeeld grillig blijft’.

Twitter avatar NS_online NS online Tot nader bericht: aangepaste dienstregeling om stabiele treindienst te kunnen bieden. http://t.co/jYnRktLg

Vorige week vrijdag werd het treinverkeer rond Amsterdam en Utrecht zwaar ontregeld door de strenge vorst. De NS stelde daarna een aangepaste dienstregeling in waardoor minder treinen rijden en rekening gehouden moet worden met vertragingen. Die gold in eerste instantie tot vandaag.

Maar nu is dus besloten dat de ‘winterdienstregeling’ aanblijft, “om bij het onzekere weerbeeld van de komende dagen een stabiele en voorspelbare dienstregeling te kunnen bieden”. Als het weerbeeld stabieler wordt, willen ProRail en NS zich opnieuw buigen over een besluiten over de dienstregeling. Een woordvoerder van NS laat weten dat de weersvoorspellingen weliswaar op minder vorst vanaf zondag wijzen, maar dat dat weer ijzel met zich mee kan brengen. Wanneer de reguliere dienstregeling weer actief wordt, is daarom niet te zeggen.

    • Peter Zantingh