NMa: Kwaliteit vergelijkingssites onvoldoende

De kwaliteit van vergelijkingswebsites voor sparen en reisverzekeringen is onvoldoende. Dat stelt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) na onderzoek naar 21 vergelijkingssites voor spaarrekeningen en 17 sites voor doorlopende reisverzekeringen. Daarbij keek de NMa naar de correctheid, volledigheid en transparantie van de aangeboden informatie. De mededingingsautoriteit stelt dat bij 60 procent van de vergelijkingssites een belangrijk deel van de spaarrentes of verzekeringspremies niet klopt. In de helft van de gevallen is het niet duidelijk hoe zij hun geld verdienen en wie de eigenaar is. Twee vergelijkingssites voor reisverzekeringen behaalden een voldoende op alle punten, bij de spaarrekeningen kreeg niemand de hoogste score. De NMa pleit voor verbetering van de sites door het aanbieden van een completer productaanbod en het opstellen van een code met kwaliteitsregels voor vergelijkingssites.