Geen gedoe met parkeren

Nathaniel McDade, 67, (R) and Henrietta McDade, 63, of Pasadena view their late friend Robert Sanders, 58, at the Robert L. Adams drive-through funeral parlor in Compton, Los Angeles, February 8, 2012. The funeral parlor has been in business since 1974, and is thought to be the only drive-through funeral home in southern California, according to office manager Denise Knowles-Bragg. Knowles-Bragg said the parlor offers a convenient alternative to older people who find it hard to walk, those who want to make a quick stop during the lunch hour, and the families of well-known deceased people who expect many visitors. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: SOCIETY OBITUARY) REUTERS

In het Robert L. Adams Mortuarium in Los Angeles is een begrafenis bezoeken net zo gemakkelijk als het bestellen van een Big Mac. Nathaniel en Henrietta McDade uit Pasadena rijden er door de drive-through begrafenisdienst van hun vriend Robert Sanders (58).

Het mortuarium heeft al een drive-through sinds 1974. „Je kunt langskomen na je werk, je hebt geen gedoe met parkeren, en als je even het condoleanceregister tekent weet de familie dat je langs bent geweest”, zegt de eigenaresse Peggy Scott Adams in de Daily Mail.

Manager Denise Knowles-Bragg voegt eraan toe dat de opzet handig is voor ouderen die slecht ter been zijn, voor mensen die eventjes willen langskomen in hun lunchpauze, of voor families die veel bezoekers verwachten.

De drive-through begrafenis werd populair in de jaren tachtig, nadat een aantal bendes liquidaties uitvoerden tijdens begrafenissen. De bendes werden huiverig om bijeen te komen op een begraafplaats en de drive-through bleek de ideale oplossing. Nog steeds heeft het glas waarachter de overledene ligt opgebaard kogelvrij glas.

De oprijlaan voor de baar is meer dan drie meter hoog, zodat ook bussen, trucks en caravans langs de kist kunnen rijden. Er zijn maar een paar andere drive-though mortuaria bekend in Amerika, waaronder een in Chicago en in Louisiana.