Eindelijk een ster voor Sir Paul McCartney op Walk of Fame

Als “jongetje uit Liverpool, luisterend naar Buddy Holly en andere rock ‘n roll legendes” had Paul McCartney nooit gedacht dat deze dag zou komen. Maar nu heeft de ex-Beatle dan eindelijk zelf een ster op de Walk of Fame in Hollywood.

British singer Paul McCartney poses on his star after it was unveiled on the Walk of Fame in Hollywood, California February 9, 2012. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES-Tags: - Tags: ENTERTAINMENT) Paul McCartney poseert op zijn eigen ster op de Walk of Fame in Hollywood. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Als “jongetje uit Liverpool, luisterend naar Buddy Holly en andere rock ’n roll legendes” had Paul McCartney nooit gedacht dat deze dag zou komen. Maar nu heeft de ex-Beatle dan eindelijk zelf een ster op de Walk of Fame in Hollywood.

“En dit was nooit gebeurd zonder drie jongens”, zo zei Macca in zijn dankwoord, uiteraard verwijzend naar John Lennon, George Harrison en Ringo Starr.

McCartney kreeg de ster omdat hij vijftig jaar actief is in de muziek. Te midden van honderden fans werd de ster onthuld.

John Lennon kreeg als eerste Beatle een ster op de Walk of Fame in 1980, nadat hij was vermoord. Daarna volgden George Harrison in 2001 en Ringo Starr in 2010. In 1998 kregen The Beatles een ster op de Walk of Fame als groep.

Paul McCartney knielend voor zijn ster op de Walk of Fame. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Paul McCartney knielend voor zijn ster op de Walk of Fame. Foto Reuters / Mario AnzuoniPaul McCartney knielend voor zijn ster op de Walk of Fame. Foto Reuters / Mario Anzuoni

    • Marije Willems