Advocaat: eigenaar van 't Hofnarretje ligt dwars

Onduidelijk is of de ouders van misbruikte kinderen schadevergoeding ontvangen.

Rotterdam. Ouders van kinderen die misbruikt zijn door Robert M. hebben nog geen enkel zicht op een schadevergoeding. Volgens advocaat Richard Korver, die een groot aantal ouders bijstaat, komt dat doordat Albert Drent dwarsligt, de voormalige eigenaar van ‘t Hofnarretje, de crèche waar M. tweeënhalf jaar werkte.

Eind vorig jaar kwam het misbruik van tientallen kinderen door M. aan het licht. De schade voor zijn cliënten is volgens Korver groot. Sommige mensen zouden zijn verhuisd, omdat ze in de buurt van de crèche woonden en er niet konden blijven. Anderen zijn ziek geworden, hebben vrijgenomen van hun werk of zouden zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt omdat ze geen oppas konden vinden.

Korver stelde in mei de toenmalige eigenaar van ‘t Hofnarretje Albert Drent aansprakelijk en vroeg hem naar zijn verzekeraar. Drent zou voorlopig niets erkennen, omdat hij zich afvraagt of Korver wel optreedt namens de ouders van de slachtoffers. „Dit heeft alle schijn van een vertragingstactiek”, aldus de advocaat.

De advocaat van Drent, Benito Boer, zei tegen RTL Nieuws dat het probleem is dat Korver geen informatie geeft over de slachtoffers voor wie hij optreedt. „Ook hebben wij niet gehoord wat voor schade er zou zijn en wat de relatie van die schade is tot Albert Drent. Er moet eerst maar eens een deugdelijke aansprakelijkheidsstelling zijn voordat we hem in contact brengen met de verzekeraar.” nrc