Weer

Na het wegtrekken van de wolken die een groot deel van de dag boven Nederland hingen, is het vanavond overal helder. Onder een sterrenhemel daalt het kwik pijlsnel. Komende nacht gaat het matig tot streng vriezen. De wind draait naar het noordoosten en trekt aan.

Morgenochtend staat er een schrale noordoostenwind, maar de zon schijnt. In de middag neemt de wind in kracht af en voelt het wat aangenamer aan. Alleen in het Waddengebied trekken af en toe wolkenvelden voorbij. Het blijft 2 tot 4 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het nog kouder. Er is minder wind en het blijft helder. Hierdoor gaat het op uitgebreide schaal weer streng vriezen, tussen-10 en -14 graden.

Ook zaterdag is een zonnige ijsdag, met ’s middags nog altijd 3 tot 6 graden vorst. Een ideale dag voor een schaatstocht: weinig wind en veel zon.

De dooi die zondag zijn intrede zou doen, laat op veel plaatsen nog een dag op zich wachten. Na opnieuw een matige tot strenge vorstnacht neemt de bewolking overdag wel toe, waarna het in de avond vanuit het noordwesten licht gaat sneeuwen. De temperatuur loopt dan op, waarna de dooi begin volgende week overal doorzet.