Washington laat homo’s trouwen. Wie volgt? En wie verbiedt het weer?

Foto Reuters / Stephen Lam

De Amerikaanse staat Washington heeft vandaag een wet aangenomen die een huwelijk tussen homoseksuelen toestaat, een wet die in The land of the Free nog altijd omstreden is. Californië heeft uit alle macht geprobeerd om het homohuwelijk te verbieden, maar de rechter greep eergisteren in.

Het hof oordeelde dat een dergelijk verbod geen functie heeft, behalve “de menselijke waardigheid van homo’s en lesbiennes in Californië te verminderen”. TPM maakte naar aanleiding van dit besluit de balans op van het omstreden homohuwelijk in de VS. Waar mag het (nog) wel, waar zal het voorlopig verboden blijven, en waar is een liberale houding jegens homoseksuelen te verwachten? Een veelzeggend, roodgekleurd overzicht.

    • Annemarie Coevert