Romeo en Zeliha

Romeo en Zeliha

Een kinderopera over een Turkse en een Nederlandse slagersfamilie die elkaar het leven zuur maken. Als er een wedstrijd uitgeschreven wordt voor de beste bereiding van een schapenbout willen ze allebei winnen. Romeo, de zoon van de Nederlandse slager, gaat erop uit om het geheime recept van zijn Turkse buurman te stelen. Zeliha betrapt hem in de koelcel en de twee worden verliefd. Niemand kan hun liefde tegenhouden, en toch is de liefde onmogelijk. Een voorstelling vol dampende kussen, afspraakjes in het maanlicht, maar ook afkeer en ruzie. De opera Romeo & Zeliha van Holland Opera wordt gespeeld door Turkse en Nederlandse zangers en twee slagwerkers. 12 februari, 15 uur. De Oosterpoort, Groningen. & 25 februari, 19.30 uur Schouwburg Utrecht. Inl. hollandopera.nl