In beeld

Politieke onrust teistert toeristische trekpleister Maldiven

De Maldiven zijn momenteel in de greep van een politieke crisis. Al wekenlang vinden er protesten plaats nadat voormalig president Mohamed Nasheed de opdracht gaf de hoogste strafrechter in het land te arresteren vanwege corruptie. Dinsdag trad Nasheed af, naar eigen zeggen gedwongen, en spreekt hij van een coup. Gisteren liep een betoging van zijn aanhangers op het toeristische eilandenrijk uit op geweld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels het reisadvies voor de Maldiven aangepast, meldt persbureau Novum. Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden van het eilandenrijk in de Indische oceaan worden ontraden. Bekijk hieronder een overzicht van de politieke onrust op de Maldiven van de afgelopen dagen.
Een militaire patrouille in Male, 8 februari 2012.
Eranga Jayawardena / AP
Het eiland Kurumba, onderdeel van de Maldiven. De politieke onrust op het eiland bedreigt de winstgevende toeristische sector.
Sanka Vidanagama / AFP
Demonstranten helpen gewonde medestanders tijdens botsingen met oproerpolitie, 8 februari 2012.
Eranga Jayawardena / AP
Mohamed Nasheed te midden van een protestmars tegen zijn aftreden in Male in de Maldiven. Zijn aanhangers botsten gisteren met oproerpolitie en leger en gooiden met benzinebommen. Zij eisen dat Nasheed weer wordt geïnstalleerd als president.
Eranga Jayawardena / AP
Politieagenten arresteren hardhandig een aanhanger van voormalig president Nasheed bij zijn huis in Male.
Ishara Kodikara / AFP
Een legerofficier trapt een bus traangas weg bij gevechten met aanhangers van de naar eigen zeggen gekapittelde Mohamed Nasheed, 8 februari 2012 in Male.
Dinuka Liyanawatte / Reuters
Mohamed Nasheed wordt door zijn aanhangers gedragen tijdens een partijbijeenkomst in Male.
Dinuka Liyanawatte / Reuters
Aanhangers van voormalig president Mohamed Nasheed juichen bij zijn aankomst bij een politieke rally in Male, 8 februari.
Dinuka Liyanawatte / Reuters
Politieagenten en soldaten (groen) blokkeren de weg naar het huis van de dinsdag opgestapte president Mohamed Nasheed, 8 februari.
Eranga Jayawardena / AP
Mohamed Nasheed (midden) te midden van aanhangers in Male op 8 februari, nadat oproerpolitie traangas inzette om de menigte uiteen te drijven. Nasheed zou dinsdag zijn ontslag onder dwang hebben ingediend.
Eranga Jayawardena / AP
Volgens de burgemeester van Addu, de tweede stad van de Maldiven, Abdulla Sodig is het complete anarchie in het land. Politiebureaus wordenaangevallen en in brand gestoken, zoals hierboven te zien is in Addu.
AFP / The Haveeru News Service
Politieagenten bij het huis van Mohamed Nasheed. De voormalig president van de Maldiven staat onder huisarrest. Tegen hem zijn nog onbekende klachten ingediend door de openbare aanklager. Nasheed spreekt van een coupe tegen zijn bewind.
Eranga Jayawardena / AP
De nieuwe president van de Maldiven Mohamed Waheed (R) schudt de hand van de nieuwe legerleider Ahmed Shiyam in het presidentiële kantoor in Male, 9 februari 2012.
AFP / The Republic of Maldives President's Office
Aanhangers van de voormalige president van de Maldiven, Mohamed Nasheed, bij zijn huis in Male.
Gemunu Amarasinghe / AP
Vrouwen kijken hoe een militaire vrachtwagen een weg in hoofdstad Male blokkeert.
Gemunu Amarasinghe / AP
Aanhangers van Mohamed Nasheed voor zijn huis in Male. Nasheed diende dinsdag zijn ontslag in na weken van protesten en muiterij bij het leger, de voormalige president spreekt van een coupe.
Gemunu Amarasinghe / AP
Oud-president Mohamed Nasheed in gesprek met journalisten in zijn huis in hoofdstad Male .
Ishara S. Kodikara / AFP
De voormalige president van de Maldiven, Mohamed Nasheed, loopt door zijn keuken in Male. Hij wachtte hier vandaag zijn arrestatie af, tegen Nasheed is een arrestatiebevel uitgevaardigd maar de aanklachten zijn niet bekend.
Dinuka Liyanawatte / Reuters