Ook buiten Nederland wordt geschaatst!

Caption: People are reflected in a window as they enjoy a sunny winter day at a public ice skating arena in Berlin January 30, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY) Openlucht schaatsbaan in Berlijn, 30 januari 2012. Foto Reuters/ Tobias Schwarz

Hoe vaak per dag kun je op de weersverwachting klikken, in de hoop dat die beter wordt? De Nederlandse meteorologische sites beleefden drukke dagen.

Maar niet alleen hier en op de Weissensee wordt op natuurijs geschaatst. De vorst is Europa-breed. Zoals te zien is op dit mooie filmpje van het Orlík-bassin (wiki), een ingedamd stuk Moldau in Tsjechië, eerder deze week (bijgaand artikel, in Google Engels).

Geen ijsmeesters en gecertificeerde toertochten hier. Maar wat een ijs en omgeving, inclusief kasteel. Niet alleen in Tsjechië is het mooi: Op YouTube verschenen deze week dit soort filmpjes uit Duitsland.

Voor het eerst hoop ik dat de winter nog even in de buurt blijft. Om in de krokusvakantie straks nog een paar dagen krokusloos te kunnen schaatsen bij Münster, boven Berlijn of in de Bohemen, voor het geval het hier niet meer kan. In Lederhosen, met een Becherovka (wiki) na.

Al eens op buitenlands natuurijs gestaan? Geijszeild in Polen? Geschaatsgolft in Oostenrijk? De Noorse wildernis op Vikingen verkend? Hoe was het?

    • Thalia Verkade