Modekoningin zonder tranen

KRO Profiel: Olcay Gulsen. Hoge hakken, echte zakenNed. 3, 21.35 - 22.30 uur

Niemand weet hoeveel winst het modelabel Supertrash precies maakt, maar in ieder geval genoeg voor oprichter en eigenaar Olcay Gulsen (31) om zich een Porsche en personal assistant te veroorloven.

Gulsen, Waalwijkse van Koerdische komaf, leeft de American dream in de polder. Vanuit het niets bouwde ze in acht jaar tijd een succesvol modemerk op, dat in 24 landen wordt verkocht vanuit 1.600 verkooppunten. Ze loopt op torenhoge hakken door haar kantoor, spreekt met ontwerpers, belt het kantoor in New York, ontvangt haar gasten met een innemende glimlach.

Gulsen belichaamt Supertrash: jong, mooi, sexy en knettercommercieel. Feilloos kiest ze haar partners: van commerciële partijen als Bavaria voor het oranje ‘Bavariajurkje’ tijdens het WK tot haar geliefde, topvoetballer Edgar Davids. „Ik ben mijn merk en ik leef dat merk”, zegt Gulsen. „Het is zo’n groot onderdeel van mijn leven dat ik niet eens weet waar het begint en waar het eindigt.”

Maar ook de andere kant van haar succes komt aan de orde. Openhartig vertelt ze over haar moeilijke jeugd en haar verslaafde en schizofrene vader. Soms twijfelt ze wel eens of ze zelf wel ‘sane’ is. Ze huilt nooit, vertelt ze met haar stralende glimlach. „Ik weet ook wel dat dat niet helemaal klopt.”

Eva de Valk

    • Eva de Valk