‘Misschien wel Messi’s mooiste actie tot nu toe’

Volgens berichten in Arabische media zou Messi de behandeling van duizend gewonde Syriërs willen gaan betalen. Foto Reuters /Eddie Keogh

Messi staat natuurlijk vooral bekend om zijn prachtige acties op het voetbalveld. Maar ook zijn laatste actie daarbuiten, waarover Arabische media vandaag berichtten, mag er zijn: Messi zou de behandeling van duizend gewonde Syriërs gaan betalen.

Het gaat daarbij om burgers die gewond zijn geraakt bij de hevige gevechten in het Arabische land, waar het overheidsleger al dagenlang onder meer de stad Homs onder vuur neemt.

Onder meer de Arabische website mbc.net maakt melding van de actie van Messi. En ook freelance correspondent in het Midden-Oosten en Pakistan, Harald Doornbos, twittert er over:

Twitter avatar HaraldDoornbos Harald Doornbos Messi’s mooiste actie? In arabmedia het bericht dat Messi kosten betaalt voor 1000 gewonde Syriers:http://t.co/dyMXA5Uf
(v @DamascusTweets)

Messi geeft vaker geld aan goede doelen, bijvoorbeeld bij natuurrampen. Dat doet hij via zijn eigen foundation. De website van dit liefdadigheidsfonds vermeldt echter vooralsnog niets over een project in Syrië.

Messi heeft een jaarinkomen van zo’n 31 miljoen dollar

Messi kan het geld voor de behandelingen van de Syrische gewonden overigens best missen. Hij is namelijk niet alleen de beste, maar ook één van de best verdienende voetballers van dit moment, met een jaarinkomen van 31 miljoen dollar.

Toch zouden David Beckham en Christiano Ronaldo volgens sommige berekeningen in 2011 nog meer geld hebben verdiend dan Messi. Net als zeven andere wereldberoemde sporters, onder wie Roger Federer en Tiger Woods.

Of zij ook van plan zijn te gaan betalen voor de behandeling van gewonden in Syrië is helaas niet duidelijk.

    • Niels Posthumus