In 3D lijkt het nóg nepper

Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace 3D Regie: George Lucas. *

De film waarmee George Lucas in 1999 de Star Wars-saga nieuw leven inblies staat te boek als een van de slechtste uit de zesdelige serie. Ook in 3D is The Phantom Menace nauwelijks het aanzien waard. Los van het kinderlijke verhaal, de pompeuze quasispirituele dialogen, het houterige acteren, de idiote Jar Jar Binks en andere kinderachtige CGI-bijfiguren, valt door de toevoeging van 3D extra op dat het verstrijken van tijd het epos van Lucas weinig goed heeft gedaan. Wat er in 1999 al nep uitzag, ziet er in 3D nog nepper uit, zoals de onderwaterstad en de ruimteschepen. De enige scène die het hart een klein beetje sneller doet kloppen, is de ‘pod race’. Maar die was in de ‘platte’ versie ook al het schaarse hoogtepunt.

    • André Waardenburg