Dit is de ‘veilige’ Spotify-lijst van de campagne van Obama

Caption: A t-shirt held by a college student depicts U.S. President Barack Obama as a superhero, first seen during his 2008 Presidential campaign, as he delivers remarks on college affordability at the University of Michigan in Ann Arbor, Michigan January 27, 2012. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS EDUCATION)
Caption: A t-shirt held by a college student depicts U.S. President Barack Obama as a superhero, first seen during his 2008 Presidential campaign, as he delivers remarks on college affordability at the University of Michigan in Ann Arbor, Michigan January 27, 2012. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS EDUCATION) Een t-shirt met daarop Barack Obama als een superheld. Foto Reuters / Jason Reed

Het campagneteam van Barack Obama maakte vanavond zijn Spotify-playlist openbaar. Wat blijkt? De Amerikaanse president lijkt erg te houden van countrymuziek.

Uiteraard staat ook gospel- en soulzanger Al Green op de lijst. Dat Obama fan was, bleek 19 januari al. Toen zong de president een paar woorden van ‘Let’s stay together’ (video), wat hem nog best aardig afging. Op de lijst staan onder andere Bruce Springsteen met de toepasselijke titel ‘We Take Care Of Our Own’…

… en ‘Everyday America’ van Sugarland:

Maar wie missen we op de lijst zijn de hiphop-muzikanten, vraagt L. V. Anderson zich hardop af op Slate. Obama heeft een uitgesproken voorkeur voor rappers Jay-Z en Nas. Zijn zes favoriete artiesten op zijn Facebook-pagina - Miles Davis, John Coltrane, Bob Dylan, Stevie Wonder, Johann Sebastian Bach, en The Fugees (geen country) - ontbreken eveneens op de een uur durende luisterlijst.

David Graham van The Atlantic verklaart het ontbreken van Obama’s favoriete artiesten als volgt, hij moet ook de witte arbeidersklasse aanspreken. Anderson:

“The president knows he needs to firm up his support among white working-class voters.”

Het is de lijst waarmee Obama de ‘hearts and minds’ moet winnen of opnieuw veroveren, betoogt Anderson, dus je “mag aannemen dat de lijst zorgvuldig is afgestemd om zoveel mogelijk mensen aan te spreken.”

Beluister hier de lijst van de campagne van Obama.