AZ na ruime uitzege bij ADO nu gedeeld aan kop

AZ heeft gisteravond de inhaalwedstrijd bij ADO Den Haag met 6-0 gewonnen. Charlison Benschop maakte de eerste drie doelpunten van de ploeg uit Alkmaar. Verder scoorden de Belg Maarten Martens en de Amerikaan Jozy Altidore (twee keer).

Door de zege is AZ in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper PSV, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. FC Twente heeft evenveel verliespunten als PSV en AZ, maar een wedstrijd (De Graafschap uit) minder gespeeld en dus drie punten achterstand.

Voor ADO miste Lex Immers gisteravond in de beginfase een goede kans. Na een half uur spelen nam AZ het initiatief. Benschop bekroonde het veldoverwicht met een rake kopbal na een voorzet van de Australiër Brett Holman.

Meteen na rust scoorde Benschop met zijn linkerbeen, dit keer op aangeven van Martens. Zijn derde treffer maakte Benschop halverwege de tweede helft met zijn rechterbeen. ADO bleef ondanks een 3-0 achterstand op de aanval spelen, wat resulteerde in nog drie treffers voor AZ.

Eerst werd Martens door Holman de diepte ingestuurd en de Belg lobde de bal vervolgens in het Haagse doel. In de slotfase bekroonde Altidore zijn invalbeurt met twee treffers. De Amerikaan heeft na de winterstop zijn basisplaats in de punt van de aanval moeten afstaan aan Benschop.