Weer

Vanuit het noorden valt zondag de dooi in. Die bereikt mogelijk pas maandag het zuidoosten. Tot die tijd groeit het ijs aan. Wel is het zo dat de vorst nu even wat getemperd is. Vanochtend vroegvroor het vrijwel overal minder dan 5 graden. Dat had te maken met minder koude lucht die gistermiddag is binnengestroomd, wolkenvelden en de wind.

Vanavond en vannacht gaat de wind liggen. Op de meeste plaatsen is het helder. Er zijn nog wat wolkenvelden, meest boven het noorden. De minimumtemperatuur ligt daar dan ook relatief het hoogst: rond -5 graden landinwaarts, op de Wadden -3. Zuid-Limburg haalt de -10.

Morgen trekt een smalle zone met wat lichte sneeuw van noordoost naar zuidwest over het land. In de ochtend schijnt in het zuiden nog de zon die in het noorden juist in de loop van de middag doorbreekt. Dan stroomt weer koudere lucht het land binnen. Na maximumtemperaturen tussen -2 graden bij Maastricht tot +3 op de Wadden dalen de temperaturen snel.

In de nachten naar vrijdag en zaterdag toe vriest het vervolgens weer matig tot streng, in Friesland tussen de 8 en 12 graden. Overdag wordt het -1 tot -4, met volop zon.