Wavin accepteert nieuw bod Mexichem - premie per aandeel 177 procent

Buizenfabrikant Wavin heeft ingestemd met het nieuwste bod van het Mexicaanse bedrijf Mexichem. Het bedrijf zou volgens het nieuwe bod 531 miljoen euro waard zijn.

Mexichem doet nog een extra schepje bovenop zijn laatste bod van 23 december vorig jaar. Mexichem biedt nu 10,50 euro per aandeel voor het bedrijf uit Zwolle.

Ten opzichte van de slotkoers van 18 november, voordat het eerste bod van Mexichem bekend werd, bedraagt de premie per aandeel Wavin nu al 177 procent.

Het bod wordt afgerond als minimaal tachtig procent van de aandeelhouders het bod accepteert.

Hoofdkantoor Wavin blijft in Zwolle

Wavin-topman Henk ten Hove zei vandaag tegen persbureau Novum:

“We hebben gekeken naar zowel de financiële aspecten als de niet-financiële en we zijn van mening dat de combinatie goed en eerlijk is.”

Volgens Ten Hove waren de niet-financiële kanten van het overnamebod belangrijk, waaronder de mogelijkheid voor het management om de ingezette strategie voor 2015 “met een zekere mate van onafhankelijkheid binnen de groep” uit te blijven voeren.

Het huidige management blijft aan en Wavin zal een gescheiden operationele en juridische structuur behouden net als zijn merknaam. Het hoofdkantoor blijft in Zwolle en de bestaande rechten van werknemers worden gerespecteerd. Er vinden geen ontslagen plaats.

Met de combinatie van Wavin en Mexichem ontstaat een wereldwijde marktleider in kunststof leidingsystemen met een jaaromzet van ongeveer vier miljard euro.

    • Niels Posthumus