De trailer: The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man is een rare onderneming. Vijf jaar geleden eindigde met het stroeve maar lucratieve Spider-Man 3 een reeks films die in 2002 begon. En nu beginnen ze gewoon weer bij deel één. De Brit Andrew Garfield vervangt Tobey Maguire als nerd met superkrachten, verder is alles bij het oude. Peter Parker, alias Spider-Man, is wees, eenzaam, onhandig, emo en pispaaltje op school. Spinnenkracht maakt hem bijdehand en bezorgt hem een meisje. Als Spider-Man strijdt hij tegen misdaad, maar de politie werkt hem tegen. Een geleerde met een lab vol glas, chroom en neon speelt voor God en verandert in een mini-Godzilla. En verder fijn aan superspinrag tussen de wolkenkrabbers van New York zwieren. Check, check, check: werkelijk niets oogt verfrissend in deze vormloze trailer: Sony denkt kennelijk dat we elke tien jaar exact hetzelfde willen zien. Of dat klopt, blijkt in juli.