Contador teleurgesteld, maar hij gaat door met wielrennen

De Spanjaard Alberto Contador (29) stopt niet met wielrennen. Dat maakte hij gisteravond bekend op een drukbezochte persconferentie in zijn geboorteplaats Pinto, onder de rook van hoofdstad Madrid.

Contador zag zijn „dromen in duigen vallen” nadat hij maandag voor twee jaar werd geschorst door het internationaal sporttribunaal CAS wegens een positieve dopingtest. Hij liet gisteren weten door te blijven vechten „tot het einde van deze zaak”. De advocaten van Contador kijken op dit moment naar mogelijkheden om de schorsing terug te draaien.

In september kwam de positieve uitslag naar buiten. Contador wijt de 0,0000000005 gram van het verboden middel clenbuterol in zijn bloed aan het eten van een entrecôte die bij een Baskische slager was gekocht. Het middel wordt onder meer gebruikt om de runderen sneller te laten groeien. Volgens Contador was deze hoeveelheid clenbuterol „te klein” om „kwade opzet” aan te tonen, aangezien deze niks zou bijdragen aan zijn sportieve prestaties. Contador is zwaar teleurgesteld. „Elke ochtend vraag ik me af hoe ik in deze situatie verzeild ben geraakt.” AP