Blokken uit de muur

Pullblox

Van: Intelligent Systems, Nintendo

Voor: Nintendo 3DS ***

Er valt wat te zeggen voor single purpose devices. Een boek lezen op de Kindle is prettiger dan op de iPad, omdat het apparaat er speciaal voor is ontworpen, maar ook omdat je niet steeds wordt verleid om je e-mail te checken of een tweet te sturen. En als Pullblox een smartphonegame was, zou ik er veel eerder mee zijn gestopt dan nu op de Nintendo 3DS.

De inleiding is namelijk irritant: het spel kauwt traag en letterlijk uit wat je moet doen, terwijl je veel liever zelf wilt ontdekken hoe je gekleurde blokken uit een muur trekt om al klauterend het hoogste punt te bereiken. En zelfs dan duurt het nog lang tot de puzzels uitdagend worden.

Wie volhoudt, wordt niet beloond met de beste braingame ooit. Dit is gewoon een net afgewerkt, vermakelijk spelletje dat een interessant puzzelmechanisme verkent, met een aangenaam nieuw hoofdrolspelertje: Mallo, de koddige sumoworstelaar. Het helpt ook dat dit een downloadspel is van 6 euro. Op een smartphone zou dat 79 cent zijn, maar het blijft een habbekrats. Meer van dit graag.

    • Niels `t Hooft