AZ maakt gehakt van ADO Den Haag

Het uitgestelde duel tussen ADO Den Haag en AZ is vanavond in een ruime 6-0 zege voor de Alkmaarders geëindigd. Door de zege komt AZ op gelijke hoogte met koploper PSV.

Charlison Benschop tekende voor de eerste drie doelpunten van de bezoekers. Maarten Martens en tweemaal Jozy Altidore voerden de score verder op.

AZ gaf ADO in de beginfase nog de indruk dat er iets te halen viel, zo meldt persbureau Novum vanavond. Lex Immers had een goede kans voor de thuisploeg, maar aan de overkant was er ook een mogelijkheid voor AZ’er Martens. Richting het halfuur nam AZ het heft in de wedstrijd steeds nadrukkelijker in handen. Benschop bekroonde dat overwicht door na 33 minuten een voorzet van Brett Holman binnen te koppen.

Wedstrijd vlak na rust definitief beslist in voordeel AZ

Direct na de rust gooide Benschop de wedstrijd ook in het slot. Op een assist van Maarten Martens schoof hij met links de bal andermaal langs ADO-doelman. Zijn derde treffer in de 69e minuut scoorde hij met rechts.

De thuisploeg bleef proberen te voetballen en riep daarmee meer onheil over zich af. AZ profiteerde optimaal van de ruimte en de laksheid achterin bij de Hagenaars. Eerst werd Martens door Holman de diepte ingestuurd en lobte de Belg de 4-0 binnen. In de slotfase kon Altidore twee keer scoren. Beide keren ging daar een verdedigende blunder aan vooraf.

    • Pim van den Dool