Art Amsterdam vindt nieuwe locatie in Noord

De kunstbeurs Art Amsterdam wordt in 2012 gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Amsterdam RAI blijft de organisator van de beurs.

Doordat de organisatie van de beurs het tijdstip wilde veranderen van mei naar september, moest de beurs verhuizen uit de RAI. Kunstbeurs PAN, in november, had contractueel laten vastleggen dat er drie maanden voor en na de PAN geen andere kunstbeurs in de RAI mag worden gehouden.

De organisatie van Art Amsterdam stelt dat de beurs scherper gaat selecteren in aanloop naar de komende editie. Het aantal deelnemers wordt teruggebracht van 135 naar ongeveer 90. Ruim eenderde daarvan zal uit het buitenland afkomstig zijn.

De nieuwe locatie van Art Amsterdam deed tot een paar jaar geleden dienst als machinefabriek van Stork. Het stadsdeel Noord herbergt inmiddels verschillende culturele instellingen, waaronder het EYE filmmuseum dat in april opent en de ‘culturele vrijplaats’ Tolhuistuin.