Uitgelicht

Film

Bride Wars (Gary Winick, 2009, VS). Anne Hathaway en Kate Hudson zijn twee hartsvriendinnen die al toen ze klein waren, huwelijkje speelden. Nu ze beiden volwassen zijn en eindelijk echt gaan trouwen, maakt ingehuurde ceremoniemeester Candice Bergen een fatale fout: beide huwelijken zullen op dezelfde dag gesloten worden op dezelfde locatie. Dat betekent oorlog. Net5, 20.30-22.10u.

Last Holiday (Wayne Wang, 2006, VS). Remake van sprookje uit de jaren vijftig waarin een ten dode opgeschreven Alec Guinness vakantie neemt en op vele manieren weer tot leven komt. Nu is het Queen Latifah die in Karlovy Vary’s beroemdste hotel Pupp geen blad voor de mond neemt en de Amerikaanse jetset op z’n nummer zet. Met Gérard Depardieu als hotelkok Chef Didier. RTL8, 20.30-22.50u.

The Weather Man (Gore Verbinski, 2005, VS). Amerikaanse film uit het genre midlifecrisis bij mannen. Dave (Nicholas Cage) voelt zich minderwaardig ten opzichte van zijn ex-vrouw die boos op hem is, zijn kinderen die worstelen met de puberteit, zijn succesvolle vader die hem een mislukkeling vindt en ernstig ziek is, en alle mensen die hem op straat herkennen en voedsel naar hem gooien. De licht vervreemdende beelden brengen het ongemak van Dave met zichzelf goed over. RTL7, 20.30-22.35u.

Der Rote Kakadu (Dominik Graf, 2006, D). In een danslokaal in het Oostduitse Dresden van 1960 wordt dorpsjongen Siggi (Max Riemelt) verliefd op jonge dichteres Luise (Jessica Schwarz), die echter al getrouwd is met Wolle (Ronald Zehrfeld) die wegens zijn radicale ideeën in de gaten wordt gehouden door de geheime politie. Siggi probeert haar hart te winnen door Luises gedichten te laten publiceren, terwijl het communistische regime steeds repressiever optreedt – ook tegen danslokalen en dichters – en bovendien op het punt staat Oost-Duitsland van het Westen af te sluiten. ARD, 00.20-02.25u.

Informatief

Altijd wat. In deze Week van de Euthanasie voert verslaggever Alje Kamphuis vanavond gesprekken met ouders die problemen met de huidige wetgeving van dichtbij meemaakten. Hun kinderen waren psychisch ziek en hadden graag op een humane manier uit het leven willen stappen, maar konden nergens steun krijgen.Ned.2, 21.05-22.00u.

Nederland van boven. In deze slotaflevering wordt vanaf de grond gekeken naar wat er zich allemaal in het luchtruim van Nederland afspeelt. Presentatie: Roel Bentz van den Berg.Ned.1, 22.25-23.00u.

Death unexplained. Eerste aflevering van driedelige serie over Her Majesty’s coroner Alison Thompson. Het is haar taak om de doodsoorzaak te laten vaststellen van mensen van wie niet bekend is waaraan ze zijn overleden of die op onnatuurlijke of gewelddadige wijze zijn gestorven. We zien forensische pathologen, uitvaartmedewerkers en de coroner aan het werk in ressort West-Londen. In deze eerste aflevering worden onderzocht de mogelijke gevallen van vergiftiging en een overdosis medicijnen, plus de zaak van een lijk dat maandenlang onopgemerkt bleef. In de rechtzaal moet de coroner een oordeel uitspreken: wie was de overledene en wanneer, waar en hoe is die overleden. BBC 1, 23.35-00.20u.

Amusement

Die Rosenheim Cops. Wanneer dominee Alois Radlkofer op een ochtend over het kerkhof wandelt, hoort hij uit een vers gedolven graf plotseling een mobieltje afgaan. Niet lang daarna wordt vastgesteld dat zich in de stiekem dieper afgegraven kuil het lijk bevindt van Hans Maierhofer, dirigent van het kerkkoor en boekhouder van een wegenbouwbedrijf. Als zijn telefoon niet zou zijn gegaan, dan was hij spoorloos onder de zoden verdwenen.ZDF, 19.25-20.15u.

Les Edelweiss. Driedelige komische serie, eerste aflevering. Anne-Sophie en Philippe zijn aan het scheiden. Maar dat gaat zo maar niet: haar moeder is het er niet mee eens en probeert de echtelieden te verzoenen. Wanneer Anne-Sophie met haar ouders op wintersport is, staat opeens Philippe voor de deur – uitgenodigd door haar moeder. Nederlands ondertiteld.TV5, 21.00-22.30u.

The inbetweeners. Drie afleveringen van Engelse serie over vier leerlingen uit de bovenbouw van de Londense Rudge Park Comprehensive School die worstelen met hun dagelijkse problemen. Ze zijn niet cool genoeg om bij de populairste groep te horen, maar nog net geen enorme nerds. Daarom vallen ze in een groep daartussen.Veronica, 21.50-23.25u.

Schaatsen

NK Marathon op natuurijs. Vier dagen na het Open NK op de Weissensee volgt morgen op de Grote Rietplas bij Emmen het NK Marathon op Nederlands ijs. Verslag van de wedstrijd voor vrouwen (09.45-12.30u) en voor mannen (13.20u).Morgen, Ned.1, 09.45-16.30u.