Syrische stad Homs opnieuw zwaar onder vuur

Voor de vierde dag op rij ligt de Syrische stad Homs zwaar onder vuur. Gisteren kwamen er bij het geweld zeker 95 burgers om het leven.

Een politiek activist in Homs tegenover persbureau Reuters:

“De bombardementen concentreren zich op de wijk Bab Amro. Een arts probeerde er vanochtend te komen, maar ik hoorde dat hij gewond was. Er is geen elektriciteit en alle communicatie met de wijk is afgesneden.”

De VS besloten gisteren om al het personeel op de Amerikaanse ambassade uit Syrië te halen aangezien het regime van Assad hun veiligheid niet kon garanderen. Ook Groot-Brittannië haalde zijn ambassadeur in Syrië terug om te overleggen over het escalerende geweld in het land.

Zaterdag stemden China en Rusland tegen de Syrië-resolutie in de VN-Veiligheidsraad, die de “volle steun” uitspreekt voor het plan van de Arabische Liga om een einde te maken aan elf maanden van bloedvergieten in Syrië. De overige dertien leden van de VN-veiligheidsraad stemden wel voor de resolutie. De Arabische Liga roept Assad al langer op af te treden.

    • Marije Willems