‘Slechtste optreden ooit’ bij SNL komt Lana Del Rey duur te staan

Lana Del Rey op 30 januari bij Le Grand Journal. Foto AFP / Lionel Bonaventure

Ze werd in een mum van tijd een wereldster, maar de hype rond Lana Del Rey vloog onlangs flink uit de bocht met een slecht optreden bij Saturday Night Live. Het resultaat: ze werd op de hak genomen in datzelfde programma en gaat mogelijk haar tour uitstellen.

Tenminste, dat laatste meldt de tabloid The New York Post. De enorme kritiek op haar optreden in het programma zou haar te veel zijn geworden. De tour, die vanaf maart gepland stond, moet opgeschort. Even pauze, om bij te komen en het ‘SNL’-fiasco verder het verleden in te drukken. Zegt ‘een bron’, dus laten we hier niet direct 100 procent zekerheid op plakken.

Het is maar weinigen gegeven: nog voordat het album er is optreden in de populaire Amerikaanse comedyshow Saturday Night Live. Half januari stond Lana er, terwijl haar debuutalbum pas op de laatste dag van januari uitkwam. Het ging niet zo lekker. Op internet barstte de kritiek los en sommigen noemden het optreden zelfs het slechtste in de geschiedenis van het programma.

Twitter avatar elizadushku Eliza Dushku Who…..is…..this wack-a-doodle chick performing on #SNL..? Whaaaa?

Ze zong twee nummers, de hit ‘Video Games’:

http://www.youtube.com/watch?v=9zrvD-o8cII

… en het nummer ‘Blue Jeans’:

http://www.youtube.com/watch?v=2I62I3r2f-8

Saturday Night Live herstelde zich afgelopen weekend op geheel eigen wijze van de ophef: door Lana Del Rey te parodiëren. Komiek Kristen Wiig nam de statische, mysterieuze persoonlijkheid van Del Rey onder handen.

    • Peter Zantingh