Kort geding Wammes

Wammes gaat de beslissing van de turnbond om Zonderland een olympisch ticket te geven aanvechten.

Rotterdam. Jeffrey Wammes gaat de beslissing van turnbond KNGU om niet hem maar Epke Zonderland voor te dragen voor deelname aan de Olympische Spelen, aanvechten bij de rechter. Het kort geding is op 21 februari. Wammes is het niet eens met het selectiebeleid van de bond. Volgens hem heeft hij als enige aan alle eisen voldaan en moet Zonderland nog vormbehoud tonen. Nederland mag één turner naar Londen afvaardigen. De KNGU besloot vrijdag het startbewijs aan Zonderland te geven, die de voorkeur kreeg op basis van zijn prestaties. Van alle scores in het afgelopen jaar op de diverse toestellen heeft Zonderland volgens de bond vaker hoogwaardige resultaten behaald dan Wammes. Novum