Israël neemt als enige land vluchtelingen op uit Sinaï

In haar schrijnende verhaal over martelingen van politieke vluchtelingen uit Eritrea en Somalië door islamitische bedoeïenen in de Egyptische Sinaïwoestijn (Opinie & Debat, 4 februari) wist Mirjam van Reisen één land een verwijtende en beschuldigende sneer te geven: Israël.

Hoe ze het presteert het enige land in de regio dat vele duizenden van deze Afrikaanse vluchtelingen heeft opgevangen en liefdevol onderdak verleent, te verwijten dat het zijn wetgeving heeft aangepast omdat het als verreweg het kleinste land in het pad van de vluchtelingen gewoonweg niet in staat is deze enorme stroom mensen allemaal op te nemen, mag dienen als een typisch voorbeeld van Israël-bashing. Niet voor het accepteren van de vele duizenden vluchtelingen wordt het land geprezen, maar voor het niet opnemen van tienduizenden, zo niet honderdduizenden vluchtelingen wordt Israël verwijten gemaakt.

J.W.L. Goudeket

Amstelveen

    • J.W.L. Goudeket