Ik ben energetisch dierentherapeut

„Oktober vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig therapeut voor dieren. Healing touch, homeo-pathie, aromatherapie – ik pas allerlei technieken toe om energie bij dieren goed te laten stromen. Met mijn handen, stemvorken, etherische oliën. Ik heb er drie jaar cursussen voor gedaan.

„Waarom het me greep, kan ik niet verklaren. Ik ben al veel langer bezig met dit thema. Alle materie is energie, alles is met elkaar verbonden. We bestaan allemaal uit elektromagnetische golven.

„Ik ben niet tegen reguliere gezondheidszorg. Pas als de dierenarts niet meer kan helpen, komen mensen naar mij. Huisdieren met kanker, met trauma’s, gedragsproblemen. Het is allemaal negatieve energie die blijft hangen en dwarszitten.

„Als therapeut verdien ik nog geen kwart van mijn vroegere salaris. Ik heb een spaarpotje. En ik hoef niet elke week nieuwe hakken te kopen om gelukkig te zijn.

„Het is moeilijk jezelf telkens te moeten rechtvaardigen. Veel mensen zeggen: ze is wel aardig, maar ze is ook met gekke dingen bezig.”

    • Hans Wammes