In beeld

Rotterdamse zwervers in de opvang tijdens deze strenge winter

Dit zijn de zwervers die onderdak hebben gevonden in opvangcentrum ‘De Hille’ in Rotterdam. In een normale nacht zijn er 175 slaapplaatsen in de opvang voor daklozen in de hele stad. Sinds vorige week maandag zijn er tijdelijk 100 bedden extra. Toen ging de ‘winterregeling’ in. Het streven is álle daklozen op te vangen die zich melden, nu de temperaturen in de stad ver onder nul duiken. In de nacht van 4 februari was het op 1 centimeter boven de grond 19,5 graden onder nul in Rotterdam, de laagste temperatuur sinds het koufront afgelopen zondag over Nederland kwam. Fotograaf Robin Utrecht maakte profielen van negen daklozen. Sommigen gaven geen toestemming voor het publiceren van hun naam, onder hun foto staat geen onderschrift.
Rotterdamse zwerver Ricardo (28), zes maanden in de opvang.
Robin Utrecht / NRC
Rotterdamse zwerver Lyntjo (54) sinds 2009 in de opvang van centrum 'De Hille'.
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC
Django (56), zes maanden in de opvang
Robin Utrecht / NRC
Robin Utrecht / NRC