Weer

Na een nacht met op veel plaatsen strenge tot zeer strenge vorst bleef het vandaag overal een paar graden onder nul. Daarbij scheen de zon volop en was er niet al te veel wind. Perfect schaatsweer dus.

Vanavond zakt de temperatuur weer pijlsnel en komende nacht gaat het opnieuw vriezen dat het kraakt. Op veel plaatsen is sprake van zeer strenge vorst met temperaturen tussen -15 en -20 graden.

Morgen schijnt de zon opnieuw uitbundig. In de middag ontstaan een paar stapelwolken, met op de Wadden een enkele sneeuwbui. De temperatuur loopt op naar -7 graden in Limburg tot -1 op de Wadden. Maar het voelt kouder aan door de stevige wind. De oost- tot noordoostenwind wakkert aan naar een windkracht 3 à 4 boven land en wordt kracht 5 in het noordelijk kustgebied.

Woensdag en donderdag trekken wolkenvelden, afkomstig vanaf de Oostzee, ons land binnen. Hier kan lokaal een vlokje sneeuw uitvallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. De nachten zijn hierdoor wat minder koud en overdag komt het kwik dichter bij nul uit.

Vanaf vrijdag schijnt de zon weer en gaat het ’s nachts onder een heldere hemel weer stevig vriezen.