United toont veerkracht in topper tegen Chelsea

Manchester United kwam in het spectaculaire duel met Chelsea terug van een 3-0 achterstand.

ROTTERDAM. Chelsea en Manchester United hebben gisteren met 3-3 gelijkgespeeld in de Premier League. Chelsea gaf in de topper een 3-0 voorsprong uit handen. Door het puntenverlies verloor United de aansluiting met koploper Manchester City, dat met 3-0 won van Fulham.

Chelsea kwam op Stamford Bridge na ruim een half uur op voorsprong door een eigen doelpunt van Jonny Evans. Na de rust vergrootte de thuisploeg de marge via Juan Mata en David Luiz. Maar door twee benutte strafschoppen van Wayne Rooney kwam United weer terug in de wedstrijd. Zes minuten voor tijd kopte Javier Hernandez zelfs de gelijkmaker binnen waarna een spannende slotfase volgde. Daarin had Chelsea de beste kansen, maar doelman David de Gea hield United op de been.

Arsenal behaalde zaterdag een monsterzege op degradatiekandidaat Blackburn Rovers: 7-1. Robin van Persie was met drie doelpunten en twee assists de grote man bij Arsenal. De aanvoerder opende de score na iets meer dan een minuut. Uit een vrije trap bracht Morten Gamst Pedersen beide ploegen weer in evenwicht, maar nog voor rust besliste Van Persie het duel. Hij maakte er op aangeven van Theo Walcott 2-1 van en stelde even later Alex Oxlade-Chamberlain met een fraaie pass in staat 3-1 te scoren. In de tweede helft was Blackburn, met tien man na een rode kaart voor Gaël Givet na een charge op Van Persie, geen partij meer voor Arsenal. Van Persie scoorde zelf nog eenmaal, waarmee de topscorer van de Premier League zijn seizoenstotaal op 22 bracht. Novum