Uitgelicht

Film

The Hunted (William Friedkin, 2003, VS). Tommy Lee Jones mag zijn rol uit The Fugitive nog eens spelen in achtervolgingsthriller met een bijbels sausje. Zijn doel is de door hemzelf tot moordspecialist opgeleide soldaat Benicio Del Toro. Met voor de romantiek Connie Nielsen, als aantrekkelijke FBI-agente. Veronica, 20.30-22.15u.

For Richer or Poorer (Bryan Spicer, 1997, VS). Voor de belastingdienst op de vlucht geslagen rijke New Yorkers Tim Allen en Kirstie Alley leren eerlijke arbeid te waarderen op boerderij in Amishmilieu.RTL8, 20.30-22.45u.

Tirez sur le pianiste (François Truffaut, 1960, F). Persoonlijke en met duidelijke liefde voor de Amerikaanse voorbeelden gemaakte film noir van nouvelle-vague-regisseur Truffaut, met Charles Aznavour in een glansrol als aan lager wal geraakte barpianist die met de onderwereld in aanraking komt. Met Marie Dubois als de serveerster die verliefd op hem is en Nicole Berger als overleden echtgenote.Arte, 22.00-23.20u.

Vivement dimanche! (François Truffaut, 1983, F). Laatste film van Truffaut, naar een boek van de Amerikaanse hard-boiled thrillerauteur Charles Williams. Makelaar Julien Vercel (Jean-Louis Trintignant) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Terwijl hij zich verschuilt, gaat zijn secretaresse (Fanny Ardant), die op hem verliefd is, op onderzoek uit. De toon is prettig licht gehouden, met veel verwijzingen naar Hitchcock en Kubrick. De film werd in sfeervol zwart-wit gedraaid door Néstor Almendros, Truffauts favoriete cameraman.TV5, 23.55-01.40u.

Informatief

Der MediaMarkt Check. Binnen dertig jaar is MediaMarkt de grootste elektronicaketen van Duitsland geworden. Samen met concerngenoot Saturn heeft het veel kleine vakhandelaren weggeconcurreerd. Het bedrijf heeft de reputatie de goedkoopste te zijn. Is dat terecht? Hoe goed zijn hun adviezen, hoe is de service als er iets kapot is en hoe gaat het bedrijf om met personeel? In deze film van Michael Houben en Edith Dietrich wordt een kijkje genomen achter de schermen van enige filialen, kijken psychologen naar de verkooptrucs van MediaMarkt en worden prijzen vergeleken en apparaten getest.ARD, 20.15-21.00u.

De slag om Nederland: Gemeentepaleizen. Over de vermeende bouwwoede van gemeentelijke overheden, waaronder die van Doorn. In die plaats is een gemeentehuis van 25 miljoen gepland. Doorn staat onder preventief toezicht van de provincie en vraagt nu burgers mee te denken over bezuinigingen. Met de nieuwbouw heeft de lokale financiële crisis volgens de bestuurders niets te maken. Ned.2, 20.20-20.55u.

God en Klein Pierke: Jan Fabre. Documentaireserie waarin Martin Heylen het leven beschrijft van acht uitzonderlijke personen en hun entourage. Vanavond dat van Jan Fabre, beeldhouwer, theaterregisseur, choreograaf, performancekunstenaar en schilder, wiens creaties vaak grensverleggend zijn. Heylen bezoekt Fabre in diens atelier en vergezelt hem naar de Biënnale van Venetië. Eén, 20.35-21.25u.

Panorama: the internet bullies. Pesterijen via internet nemen toe in frequentie en intensiteit. Steeds meer trollen struinen sociale netwerken af om slachtoffers te zoeken en aan te vallen – van televisieberoemdheden tot eenzame tieners. Recent onderzoek wijst uit dat 8 procent van alle jongeren in Groot-Brittannië onafgebroken getreiterd wordt via het web.BBC 1, 21.30-22.00u.

The Diamond Queen. Eerste van drie programma’s waarin Andrew Marr een biografisch portret schetst van koningin Elizabeth II, die al zestig jaar regeert. In dit eerste deel de jonge jaren van een meisje dat niet voorbestemd leek voor de troon, maar door de abdicatie van haar oom Edward VII en de vroege dood van vader George VI (vandaag 60 jaar geleden) al op vijfentwintigjarige leeftijd koningin werd. Marr beschouwt de invloed van haar grootvader, vader en moeder, de impact van de abdicatie en hoort van de kleinkinderen van de koningin hoe het geweest moet zijn om al zo jong de troon te bestijgen. BBC 1, 22.00-23.00u.

Amusement

Feuten. Dramaserie over de fictieve studentenvereniging Mercurius. Bram (Manuel Broekman) wordt in het geheim voorbereid op zijn nieuwe positie in de senaat. Hij zal wel eerst een bizarre ontgroening moeten ondergaan. Een woedende Olivier (Tim Murck) krijgt te horen dat alles hem zal worden afgenomen. Ned.3, 20.25-21.00u.

Dokter Deen. Tweede aflevering van serie over arts Maria Deen (Monique van de Ven) op Vlieland. Mevrouw Nools, goede vriendin van dokter Deen, komt onverwacht langs en heeft een verzoek dat Maria in grote verlegenheid brengt. En bij gebrek aan een dierenarts wordt Maria weggeroepen om een veulen te halen.Ned.1, 22.10-23.00u.