Twitterende Kroes draagt Chanel no. 5, maar verder?

De chat die eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) vorige week maandag hield met haar volgers op Twitter ging niet alleen over digitale kwesties als online privacy en BTW op e-books.

Opeens verscheen een ander type tweet van Kroes. „What am I wearing?” herhaalde ze een vraag van een volger die minder geïnteresseerd bleek in internetvraagstukken. Om vervolgens te suggereren dat ze hetzelfde tenue droeg als ooit Marilyn Monroe ’s nachts: „Would u believe if I say Chanel number 5 and nothing else?” De diva zou genoeg hebben gehad aan een paar druppels, Kroes gaf geen nadere precisering.

Het opvallende bericht is voor de Brusselse nieuwssite EUobserver reden om het tweetgedrag van eurocommissarissen door te lichten.

Dertien van de 27 commissarissen gebruiken Twitter. Zelden komt het tot persoonlijke ontboezemingen, maar commissarissen gaan wel eens politiek buiten hun boekje. Zo bekritiseerden Malmström (Binnenlandse Zaken) en Andor (Sociale Zaken) met venijnige tweets de EU-leiders om hun gebrekkige aanpak van de eurocrisis – iets wat de Europese Commissie officieel niet zou doen.

Kroes neemt het ‘Chanel’-incident niet te zwaar. #Chanel werd bijna trending, twitterde ze. Op haar blog staat een link naar de tweet over „mijn parfumkeuze”. (NRC)