PSV verspeelt punten, zege Feyenoord in Nijmegen

PSV heeft in de strijd om de landstitel wederom duur en onnodig puntenverlies geleden. De koploper in de eredivisie speelde gisteren, net als twee weken geleden tegen FC Utrecht, met 1-1 gelijk bij Heracles in Almelo.

PSV was veel beter op het kunstgras van de thuisploeg, maar verzuimde een 1-0 voorsprong via Labyad verder uit te bouwen. In de tweede helft zorgde Everton voor de onverwachte gelijkmaker voor middenmoter Heracles.

Doordat de duels van AZ en FC Twente werden afgelast, blijft PSV koploper met drie punten voorsprong op de twee achtervolgers, die een wedstrijd minder speelden.

Feyenoord en Heerenveen deden goede zaken door als enige titelkandidaten de volle winst te behalen. De Rotterdamse subtopper won in Nijmegen met 2-0 van NEC. De Zweedse clubtopscorer Guidetti maakte dit keer geen doelpunt, maar gaf wel de beslissende voorzetten op Bakkal en Fernandez. Heerenveen won vrijdag met 4-3 van Roda JC.