Homs weer toneel van geweld: vijftig doden‎

Een screenshot van een Youtube video die vanochtend in Homs zou zijn gemaakt. Foto Reuters

Het Syrische leger is vanochtend vroeg begonnen met een zware aanval op Homs, de derde stad van Syrië en het centrum van de opstand tegen het regime van president Bashar al-Assad. Bij de aanvallen vielen volgens activisten minstens vijftig doden.

Volgens de activisten begon de aanval, waarbij onder andere raketwerpers werden gebruikt, om 06.00 uur vanochtend.

Ook dit weekeinde werd het oppositiebolwerk Homs ook zwaar onder vuur genomen, met meer dan tweehonderd doden tot gevolg. Vooral zaterdag was er sprake van omvangrijke beschietingen.

Rusland en China veegden dit weekend met een dubbele veto in de VN-veiligheidsraad een resolutie van tafel die de Syrische president Bashar Assad zou hebben opgeroepen af te treden. De overige dertien leden van de VN-veiligheidsraad stemden wel voor de resolutie, die de “volle steun” uitspreekt voor het plan van de Arabische Liga om een einde te maken aan elf maanden van bloedvergieten in Syrië. De Arabische Liga roept Assad al langer op af te treden.

Al-Jazeera streamt livebeelden van de aanval op Homs. Ook op Youtube zijn (schokkende) beelden verschenen die vanochtend in Homs zouden zijn gemaakt.

    • Lex Boon