Golfster Boeljon wint in Australië

Christel Boeljon heeft gisteren in Gold Coast de Australian Ladies Masters op haar naam geschreven. De 24-jarige Nederlandse golfster had 267 slagen nodig voor de vier ronden. Boeljon bleef drie speelsters één slag voor: Zuid-Koreaansen Kim Ha-neul en Ryu So-yeon en de Italiaanse Diana Luna.

Boeljon begon met drie slagen achterstand op Ryu So-Yeon aan de slotronde. Die voltooide ze in 68 slagen (vier onder par), waardoor ze haar directe concurrente in het klassement passeerde. „Ik had nooit gedacht dat ik deze trofee vast zou houden”, zei Boeljon tegenover persbureau AP. „Dit is heel speciaal. Geweldig om het seizoen zo te beginnen.”

Voor Boeljon is haar toernooizege in Australië de tweede in haar loopbaan op de European Ladies Tour. In het Turkse Belek won ze vorig jaar in mei haar eerste toernooi in het profcircuit. Ze was naar Australië gekomen om zich in vorm te spelen voor de komende weken. „Ik wist dat ik een kans had en omdat ik vandaag allround vrij goed was en wellicht ook kon leunen op de ervaring van vorig jaar, loopt het zo af”, zei Boeljon op golf.nl. Dat ze in Australië zonder al te hoge verwachtingen speelde, had haar naar eigen zeggen ook geholpen. „Dat houdt je rustig en steady. Ik raakte veel fairways en greens en het putten was sterk. Alles was oké.”

Boeljon gaat nu weer naar Amerika om te trainen. „Het was de eerste wedstrijd maar anders had ik me ook aan het schema gehouden dat ik in gedachten had. In totaal ben ik negen weken onderweg. Het is voor mij logischer om in de twee weken dat ik vrij ben naar Amerika te gaan in plaats van naar huis. Ik kan daar beter oefenen en dat heen en weer reizen is toch wel vermoeiend.”