Goal van het Weekend: zo wil elke voetballer wel debuteren

Voor een voetballer is er weinig mooier dan scoren tijdens je debuut voor je nieuwe club. En dan wordt dat doelpunt ook nog direct tot Goal van het Weekend uitgeroepen. Moet niet gekker worden voor Papiss Cissé.

Eerst maar eens beginnen in het mooie Colombia. Cleider Alzate (Itagui Ditaires) had een waarom-ook-niet-momentje en stiftte de bal van zo’n meter of veertig. Over grote afstanden gesproken: vierde minuut blessuretijd en dus geen tijd te verliezen, dacht Hugo Viana (Braga). Eveneens uit Portugal kwam deze liefdevolle krul van Lucho Gonzalez (Porto).

Laten we ons maar niet afvragen hoe het in vredesnaam mogelijk is dat de FIFA gewoon een interland laat plaatsvinden in Syrië en gewoon genieten van deze goal door Ahmed Saleh. In Duitsland paste de bal eigenlijk niet tussen keeper en doelpaal, gelukkig probeerde Mohammed Abdelaoue (Hannover) het toch. En natuurlijk ook nog even aandacht voor de Afrika Cup: Yaya Touré neemt een vrije trap.

Al lang en breed terug van diezelfde Afrika Cup is Senegalees Papiss Cissé. Deze winter van Freiburg naar Newcastle gegaan en debuteerde gisteren voor de nummer vijf van Engeland:

    • Jules Seegers