Ghana wint van Tunesië

Ghana heeft gisteren in de kwartfinales van de Afrika Cup Tunesië verslagen. De Black Stars wonnen na verlenging met 2-1, na een stand van 1-1 na negentig minuten. André Ayew maakte van dichtbij het winnende doelpunt, nadat de Tunesische doelman Aymen Mathlouthi de bal had losgelaten uit een voorzet.

Ghana kwam in Franceville al na tien minuten op voorsprong, door een kopbal van John Mensah. Saber Khalifa maakte nog voor rust gelijk. In de verlenging was Tunesië kansloos na het doelpunt van Ghana, de verliezende finalist van twee jaar geleden. Tunesië beëindigde de wedstrijd met tien man. Aymen Abdennour werd weggestuurd na een elleboogstoot.

Ook Mali bereikte de halve finales van de Afrika Cup. De ploeg versloeg gastland Gabon na een strafschoppenserie (6-5). De Gabonese sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang was de enige die miste, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd.

Ghana speelt woensdag in de halve finales tegen Zambia, dat zaterdag met 3-0 won van Soedan. Mali speelt dan tegen Ivoorkust, dat zaterdag co-organisator Equatoriaal-Guinea met 3-0 uitschakelde. (Novum)