Gérard Depardieu wordt ‘DSK’

Hij is een succesvolle ietwat gedrongen, corpulente politicus die zijn even succesvolle en knappe vrouw Anne Sinclair om de haverklap bedriegt. Als hij op het punt staat tot president van Frankrijk te worden verkozen, doet hij zichzelf de das om door een vluchtige seksuele ontmoeting met een kamermeisje in een luxehotel in New York. Was het verkrachting? Werd hij in de val gelokt of afgeperst?

Het leven van Dominique Strauss-Kahn biedt genoeg ingrediënten voor een spannend Hollywooddrama in de wereld van de politiek en de haute finance, met meer dan zomaar een vleugje seks. Dat denkt ook de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara (o.a. New Rose Hotel en 4:44 Last Day on Earth), die afgelopen weekeinde in Parijs bevestigde dat hij in juni een film opneemt over het liederlijke leven van ‘DSK’.

Niemand minder dan Gérard Depardieu, met wie de Franse filmliefhebber een intense haat-liefdeverhouding heeft, wordt DSK. De rol van Anne Sinclair komt toe aan de nog steeds ravissant ogende Isabelle Adjani. Hoewel de producent in Franse kranten zegt dat de film slechts losjes gebaseerd is op het leven van DSK, wordt er gefilmd in Parijs, Washington en New York. Wanneer de film in de bioscoop komt, is nog niet bekend.