Er valt één vlokje sneeuw...

Het is natuurlijk heel parmantig dat minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) de hulp van de Zwitserse spoorwegen gaat inroepen. Er valt één sneeuwvlokje en we hebben meteen een verkeersinfarct.

Het probleem is dat NS niet in staat is mensen van informatie te voorzien. NS weet al wat er met treinen gaat gebeuren, maar zegt dat niet tegen de eigen mensen. Het gênante is dat ik met internet mogelijkheden kan doorgeven die grondpersoneel niet schijnt te weten.

Ik kan me voorstellen dat je niet erg warmloopt voor je baan onder een zetbaas die zich vooral bekommert om z’n eigen carrière. Tegelijk leidt de vakbondscultuur ertoe dat niemand eer heeft in zijn werk. Het gaat mis als cao’s belangrijker zijn dan klanten. Het functioneren van de NS is een personeels- en organisatieprobleem. We hoeven niet naar Zwitserland om dat op te lossen.

Hans Groen

Amsterdam

    • Hans Groen